Ustvarjalno-meditativne delavnice: Čas zame

Čuječna soba odpira svoja vrata ženskam, ki si, žal, prepogosto ne vzamejo dovolj časa zase. Na tedenskih srečanjih bomo s pomočjo meditacije in ustvarjanja raziskovale svoja čustva, misli in potrebe, odkrivale in negovale otroka v sebi ter spodbujale Vašo notranjo žensko ustvarjalno moč.

Če iščete način, da zbežite od vrveža sodobnega življenja, se sprostite in bolj povežete z Vašo notranjostjo in modrostjo ter tam poiščete odgovore in rešitve, je ta delavnica prava za Vas.

Art terapija je pristop pomoči osebam s pomočjo kreativnega izražanja in raziskovanja. Številne neodvisne študije potrjujejo, da art terapija pomaga tako pri fizičnem kot pri mentalnem zdravju ter spodbuja dobro počutje. Pomaga, da se spopademo z našimi čustvi na pozitivnejši način in povečuje samozavest, da se soočamo z našimi težavnimi čustvi in doživljaji iz preteklosti ali sedanjosti. Spodbuja samozavest in razširja zavedanje. Priložnost, da se popolnoma izrazite na kreativni način ustvarja zadovoljnejšo in bolj zdravo različico vas samih. Za udeležbo na delavnicah sploh ni potrebno, da imate izkušnje z umetnostjo ali da se doživljate kreativni in uspešni v ustvarjanju. Pomembno je samo, da se izražate in raziskujete samo sebe. V tem ste pač največji eksperti, v znanju o sami sebi.

Ena od močnejših tehnik za zmanjševanje stresa so različne sprostitvene tehnike in meditacije. Vsak se jih je sposoben naučiti, zanje potrebujete samo nekaj časa in volje.

Ko smo pod stresom, naš avtonomni živčni sistem reagira na način, ki organizem spravlja v stanje pripravljenosti, kot da bi bili v življenjsko nevarni situaciji. Takšno napeto stanje organizma je pogosto neprimerno v vsakdanjih situacijah, saj traja predolgo, oziroma posameznik se še dolgo potem ne more sprostiti, kar osebo izčrpa. Med tem ko je živčni sistem vzburjen, tudi um proizvaja nenehne negativne misli (psihologi jim pravimo ruminacije), ki posamezniku pogosto zmanjšujejo samozavest in povečujejo občutek ogroženosti. Oseba tako porabi ogromno energije, kar jo zavira pri raznih dejavnostmi. Sprostitvene tehnike in meditacije nam pomagajo, da se počutimo manj napeti in da organizem spravimo nazaj v ravnovesje, v katerem lahko najdemo več volje in moči za reševanje problemov.

Raziskave kažejo, da največ koristi dobimo od učenja v skupini, ko delimo svoja opazovanja in doživljaje s drugimi ter tako dobimo povratne informacije iz različnih zornih kotov. Zato bomo na delavnici v majhni, zaupljivi skupini (največ 6 udeleženk) imele priložnost izraziti svoja čustva, misli, doživljaje. To, kolikor ste jih pripravljene deliti, pa bo vaša izbira. Nikakor ne  vas ne bomo silili, da se izpostavljate, če se ne boste čutile pripravljene. Moja želja je, da s časoma bomo v skupini ustvarili varno atmosfero za svobodno odpiranje in tako izmenjali dragocene informacije med sabo in se kaj novega naučili.

 

Uporabljali bomo različne materiale in tehnike, risanja, slikanja, modeliranja, kot tudi kombinacije ter spodbujali raziskovanje različnih materialov in tehnik, ki vas bodo najbolj navdihnile. 

 

 

Boste izkusili tudi različne na znanstvenih dokazih utemeljene sprostitvene in meditativne tehnike in vaje, predvsem pa iz teoretičnega pristopa čuječnosti in kognitivno vedenjske terapije.

Srečanja bodo potekala enkrat tedensko, v ciklusu od 8 srečanj.

Termini bo določeni ob zapolnitvi mest v dogovoru z udeleženci.

 

Cena za 1 mesec (4 srečanj) je 55 €. Plačilo vsih 8 srečanj naenkrat 100 €.

 

 

 

Pin It

Maja Frencl Žvanut, s.p., izobraževanje, svetovanje in psihoterapija

Pisarna: Ulica 15. maja 2, SI-6000 Koper-Capodistria, Slovenija


ID za DDV: 67084273

GSM: +386 070 467674 

Email: info@cujecna-soba.com

Sedež firme (za korespondenco): Dolinska 1h, 6000 Koper


 VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

CookiesAccept SLO

OPOZORILO! Naša spletna stran uporablja piškotke.

V kolikor ne spremenite nastavitve splentega brskalnika, se s tem strinjate.

Razumem
© 2018 Maja Frencl Žvanut, s.p. Vse pravice pridržane Vse informacije, teksti in podobe na spletnem mestu so predmet avtorske zaščite ter drugih oblik zaščite intelektualne lastnine. Prepovedano je kakršno koli reproduciranje, razen izključno za osebno uporabo in v nekomercialne namene, pri čemer se morajo ohraniti tudi vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah.

Please publish modules in offcanvas position.