Čuječna izdelava mozaika: Novo jutro v Izoli

Pomlad se je že lepo začela in vse več migamo zunaj, uživamo na toplem zraku in soncu :) .

Prejšnjo soboto se je tako Čuječna soba preselila v prelepo Izolo na Manziollijev trg. Tam je v sodelovanju z Društvom Alle porte in Mosaics of Intention pokazala Izolanom in obiskovalcem Izole, kako se čuječno izdeluje mozaik. Namen je bil izdelati velik mozaik iz ker. ploščic, slihueto Izole, ki predstavlja novo jutro, nov dan v Izoli. 

 

Najprej smo se malo pogovorili, kako smo v naših življenjih pogosto z mislimi nekje drugje in med tem ko naše telo dela eno, naš um počne druge stvari. Temu rečemo avtomatski pilot. Ko smo preveč na avtomatskem pilotu, si nakopičimo stres in poleg tega ne uživamo popolnoma v sedanjem trenutku, ki nam lahko prinese razbremenitev in novo energijo za soočanje z življenjem. Zato smo naredili vajo zavedanja sedanjega trenutka in to poskušali prenesti na celotni proces izdelave mozaika. Začelo se je tako ...

 

Vzdušje je bilo lepo, sproščeno in zabavno, hvala vsem udeležencem za odprtost, druženje in čudovit izdelek, ki je nastal na koncu delavnice.

Pridružil pa se nam je i Bepi- maskota Izole, ki je izkoristil sobotno lepo vreme in se odpravil na sprehod po Izoli. Navdušeno je vtkal tudi on svoj košček v mozaik...:D

 

Končni izdelek pa je bil takšen. Čudovito za skupino ki se je prvič primila klešč za mozaike !! Zdaj še nam preostane še, da se mozaik dobro posuši, potem se spet zberemo in ga zafugiramo...

Obiskovalci pa tudi lahko pogledali razstavo, kje je predstavljen opus del Mozaikov z namenom, t.j. mozaikov, ki imajo v sebi vtkan namen. Skratka, dan poln navdiha in lepega vzdušja v sedanjem trenutku !! 

 

In tu je fugiranje, ki se je odvijalo v nedeljo v Čuječni sobi.

 

In tu je končen rezultat, ki čaka še, da ga dostavimo v Izolo. Manjka nam še poseben valjasti sveder, ki ga potebujemo za montažo.

Utrinke s preteklih delavnic si lahko ogledate na spodnji povezavi.

 

Pin It

Maja Frencl Žvanut, s.p., izobraževanje, svetovanje in psihoterapija

Pisarna: Ulica 15. maja 2, SI-6000 Koper-Capodistria, Slovenija


ID za DDV: 67084273

GSM: +386 070 467674 

Email: info@cujecna-soba.com

Sedež firme (za korespondenco): Dolinska 1h, 6000 Koper


 VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

CookiesAccept SLO

OPOZORILO! Naša spletna stran uporablja piškotke.

V kolikor ne spremenite nastavitve splentega brskalnika, se s tem strinjate.

Razumem
© 2018 Maja Frencl Žvanut, s.p. Vse pravice pridržane Vse informacije, teksti in podobe na spletnem mestu so predmet avtorske zaščite ter drugih oblik zaščite intelektualne lastnine. Prepovedano je kakršno koli reproduciranje, razen izključno za osebno uporabo in v nekomercialne namene, pri čemer se morajo ohraniti tudi vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah.
-