Previous Next

Delavnica 3M: Mosaic Mindfulnes & Mandala

V oktobru 2016 smo v sodelovanju s studiem Deusa izvedli delavnico 3M: Mosaic Mindfulnes & Mandala.

 

V čudovitem prostoru vijoličnih in zlatih barv Studia Deuse, smo dva dni čuječno izdelovali mozaik mandale, ki predstavlja njihov logotip.

 Najprej smo podali par splošnih besed o čuječnosti, nato smo izkusili čuječno meditacijo na lastni koži. Slednja nam je pomagala, da se pripravimo na čuječno izdelavo mozaika mandale. Preden smo začeli delati mozaik, so udeleženci dobili navodila za varno uporabo orodja in na lastni koži spoznali čudovit svet čuječnega rezanja in zlaganja ploščic. Zvečer je bila mandala nared. Drugi dan je sledil proces fugiranja. Pred tem smo izvedli čuječno meditacijo, udeleženci so sodelovali in se naučili vsakega dela procesa izdelave mozaika ter so na koncu dvodnevne delavnice osvojili sva potrebna znanja za samostojno izdelavo mozaika. 

V vse faze izdelave mozaika smo vtkali priročne vaje iz čuječnosti, iz teorije takoj, neposredno v prakso. Vedno znova smo se spominjali na pomen sedanjega trenutka, poskušali spremljati in sprejemati kreativni proces tak, kot je. Ustvarili smo lepo atmosfero, poglobili se v sebe kot tudi gradili odnos z drugimi, ob obilici smeha in šal.  Hvala vsem udeležencem. Občasno so se zgodile majhne napake, frustracije in omejitve kot je običajno v kreativnem procesu, ampak smo jih s pomočjo čuječnosti uspeli sprejeti in nadaljevati proces. Udeleženci so lahko prinesli domov znanje čuječnih meditacij ter izdelave mozaika. Posebna zahvala pa gre najmlajšim udeležencem: Lei in Mateju, ki sta bila zgled vsem nam. 

 

Mozaik si lahko ogledate v Studiu Deusa, na Cankarjevi 6 v Kopru, kjer s svojo energijo navdihuje udeležence njihovih aktivnosti.

 

Mnenja udeležencev:

Delavnica je bila izjemna, predvsem zaradi kombinacije ustvarjanja in čuječnosti. Prejela sem veliko koristnih informacij, ki jih bom ponotranjila. Hvala vama za to in vse dobro naprej. 

 

Super delavnice, prijetne povezave med teoretičnim/meditativnim delom in izdelovanjem mozaika. Prijetno vzdušje, sproščeno in dovolj informacij in pripravljenost na nadaljno pomoč.

 

Med najmlajšimi:

Všeč mi je bilo, ko smo čuječno jedli keks, in všeč mi je bila izdelava mozaika in ko se Boštjan hecal.

 

Mogoče vas bo zanimalo še:

Naše prejšnje delavnice

Naš strokovni prispevek o izdelavi mozaika

Prihajajoče delavnice mozaika: Čuječna izdelava unikatnega božično novoletnega darila

 

 

 

 

Pin It

Maja Frencl Žvanut, s.p., izobraževanje, svetovanje in psihoterapija

Pisarna: Ulica 15. maja 2, SI-6000 Koper-Capodistria, Slovenija


ID za DDV: 67084273

GSM: +386 070 467674 

Email: info@cujecna-soba.com

Sedež firme (za korespondenco): Dolinska 1h, 6000 Koper


 VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

CookiesAccept SLO

OPOZORILO! Naša spletna stran uporablja piškotke.

V kolikor ne spremenite nastavitve splentega brskalnika, se s tem strinjate.

Razumem
© 2018 Maja Frencl Žvanut, s.p. Vse pravice pridržane Vse informacije, teksti in podobe na spletnem mestu so predmet avtorske zaščite ter drugih oblik zaščite intelektualne lastnine. Prepovedano je kakršno koli reproduciranje, razen izključno za osebno uporabo in v nekomercialne namene, pri čemer se morajo ohraniti tudi vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah.
-